Fem nostre l’espai de La Model

A BarceloLaModel29maig1na queden encara alguns pocs grans espais a recuperar. Un dels més coneguts és el de la presó Model. Per aquest proper diumenge 29 de maig al matí, 28 entitats diverses, del barri i de tota la ciutat, s’han posat d’acord en convocar una Festa reivindicativa per desbloquejar d’una vegada la situació. Han constituït la Plataforma ciutadana “Fem nostre l’espai de La Model” exigint que Ajuntament i Generalitat acabin amb anys d’incompliments.

Recordem que l’obligació competencial és que un aporti el solar i que l’altre construeixi el nou edifici que ha de permetre guanyar, per al barri i per a tota la ciutat, aquelles dues illes de l’Eixample. Hi conflueixen tres reivindicacions històriques: una gran zona verda per descongestionar la zona, uns equipaments per cobrir les greus mancances actual, i un centre de memòria del que ha significat La Model en aquest més d’un segle que ha estat funcionant com a presó.

Entitats que s’han adherit per ara a la Plataforma ciutadana “Fem nostre l’espai de La Model”:

Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE), Associació Cultural  Helios Gómez, Associació de Pares de fills amb Autisme, Associació Intercultural  Nakeramos, Associació Memòria dels Dibuixants, Asociation Mémoire Graphique, Associació Catalana d’Expressos i Represaliats polítics, Assemblea 15M del Barri Esquerra de l’Eixample, Bidó de Nou Barris (Ateneu Popular 9 Barris), Casal de Joves Queix, Centre Social Sants, CNT Catalunya, Consell d’Entitats de Barcelona, Cooperativa la Ciutat invisible, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Consell de la Joventut de Barcelona, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Fem Sant Antoni, Fundació Cipriano García-CCOO de Catalunya, Fundació d’Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, Fundació Ramda x Xirinacs, Observatori Europeu de Memòries UB, Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Raons Públiques, Recreant Cruïlles/Espai Germanetes, Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, SOS Monuments, Unión Romaní…

LaModel29maig2

2 pensaments sobre “Fem nostre l’espai de La Model

  1. Fa 30 años qué visc al carrer entença al Costa de la presso model .Desde l’inici dels años 1980 ja es parlava del desmantelament de la Model. Ara fa un parells de mesos han obert una cantonada d’espai d’oci. Ho han “adecentar”, pintat ” a mitjas….”…..com n’es posssible que la pared que havien de pintar sensera , solament es pinte la meitat ¿..?…es qu s’havia acabat la pintura?…es increíble que no es fácil seguiment dels Presssupots…, o no s’ha pressupostat? El sentir de l’estètica no hi cap en el responsable de l’ejecució de les obres?.srs.responsables d’urbanisme de la ciutat de Barcelona…tinguin una mica de sentit comú….això no Costa diners…i és molt fàcil d’ asumir . Quan ho i és cada día, Em fa mal als ulls….

    ¿

Els comentaris estan tancats.